3 redenen waarom je zwavel zou moeten eten

Wat zwavel in je eten? Waarom je zwavel zou moeten eten? Nou omdat het heel goed voor je is! En misschien eet je het al vaker dan je denkt!

Al eeuwen wordt zwavel al als helend gezien. Vooral zwavelbaden waren erg populair en zou bijvoorbeeld helpen tegen lichamelijke klachten als reuma. En nu nog steeds is het mogelijk om een zwavelbad te nemen in een spa. Maar om zwavel binnen te krijgen en te genieten van alle voordelen hoef je niet meteen naar een spa te rennen, je kan het ook gewoon eten. Klinkt raar? Denk even aan de stinkende groenten zoals ui, kool en asperge. De meeste mensen vinden dit niet zo heel erg lekker vanwege de geur. Heb je je ooit weleens afgevraagd waarom deze groenten zo sterk ruiken? Nou, omdat ze één ding gemeen hebben: zwavel!

Waar zit zwavel in?

Zoals ik al zei vind je zwavel vooral in de stinkende groenten zoals ui, spruitjes, kool en asperge, maar vind je het ook in bloemkool, broccoli, knoflook, prei en eieren. Het is niet voor niets dat mensen zwavel naar rotte eieren vinden stinken. Door elke dag een of meerdere van deze producten te eten kun je al genieten van de voordelen van zwavel.

Waarom is zwavel zo gezond en zou jij het ook moeten eten?

  1. Zwavel speelt een belangrijke rol bij het omzetten van enzymen, animozuren, hormonen en eiwitten. Eigenlijk zorgt het dus voor best wel wat processen in je lichaam. Op het gebied van eiwitten is zwavel de draagkracht achter de lichamelijke weefsels die je vindt in je huid, nagels, haar, organen en bloedvaten. Het is dus niet zo gek dat wanneer je broze nagels, een droge huid en haar hebt of last hebt van artritis of stijve spieren, de kans best groot is dat je een zwavel tekort hebt.
  2. Daarnaast is zwavel nodig om de doorlaatbaarheid van de celwand te behouden. Dit is belangrijk zodat alle voedingstoffen die je consumeert door de cel heen kunnen om opgeslagen te worden en zodat afvalproducten de cel kunnen verlaten en afgevoerd worden naar de leven die ze vervolgens afbreekt. Zonder genoeg zwavel houd je alle toxins vast in je lijf en functioneer je niet goed. Bovendien is de kans groot dat je vervolgens problemen krijgt met je lever.
  3. De laatste belangrijke reden waarom je zwavel nodig hebt verbaasde mij erg. Zwavel is namelijk een onderdeel van insuline. Dit hormoon reguleert je glucose welke hoort te zorgen voor meer energie. Zwavel zorgt er ook voor de verwerking van koolhydraten normaal gereguleerd wordt. Wanneer je dus een zwavel tekort hebt, worden je koolhydraten zeer waarschijnlijk opgeslagen als vet en is de insuline aanmaak ook verstoord, waardoor je bijvoorbeeld geen stabiele bloedsuikerspiegel zult hebben.

Door dagelijks de voedingsmiddelen uit het bovenstaande rijtje te eten geef je je lichaam een enorme boost. Je huid, haar en nagels zullen er veel beter uit gaan zien, je geef je metabolisme een enorme boost en een detox en je stabiliseert je hormonen zoals insuline. Eigenlijk heeft het dus alleen maar heel veel voordelen! Geniet dus van een salade met witte en rode kool met bijvoorbeeld eieren, avocado en bacon on top als een heerlijke lunch. Of probeer deze fruitige koolsalade eens. En heb je zin in het lekkere van pasta maar op een gezonde manier? Vervang dan de pasta door broccoli en doe daarover heen de toppings van de pasta zoals de saus, wat groenten, gehakt en kaas. Heerlijk!

En? Ben jij nu overtuigd waarom je zwavel zou moeten eten?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.