een-gezonde-leefstijl-behouden

3 jaar Happy & Healthy: mijn progressie

Alweer 3 jaar geleden zette ik de knop om naar een gezondere leefstijl. Hoe gaat het met mijn progressie en wat kun jij ervan leren?

Drie jaar geleden. Na jarenlang te dik en super unhappy te zijn geweest, was ik het zat. Ik woonde inmiddels een half jaar op mijzelf en na honderden Knorr maaltijden te hebben gekookt, vond ik dat het anders moest. Ik kwam terecht in een wereld van gezonde voeding en blogs en ik vroeg mijn vrienden om hulp. Wat kookten zij dan?

Nooit gezond eten

Want ik was een regelrechte ramp wanneer het op gezond eten aankwam. Ik at hoogstens een eetlepel groente op een dag en van fruit was ik ook geen fan. Ik weet nog dat mijn klasgenootje me aanraadde om pasta te maken met courgette erin. Want dat was toch een groente die niet veel smaak had. Dat was uiteindelijk de start naar een gezonde leefstijl. Stapje voor stapje gezonder en steeds meer groenten en fruit eten en variatie toepassen in deze gezonde maaltijden.

Krachttraining

Toen ik ook nog eens begon met krachttraining en Insanity, sloegen alle stoppen door. Ik viel af, werd getoneder en zat stukken lekkerder in mijn vel. Die boost van energie die het me gaf, is onvergetelijk.

mijn-progressie

Dedication & emotie-eten

Inmiddels ben ik 20 kilo kwijt en voel ik me beter dan ooit. Maar laten we ook eerlijk zijn. Het is verre van makkelijk. Het vergt een hoop dedication en nee zeggen. Als je graag een gezondere leefstijl wilt en wilt afvallen, dan kan dat een hoop van je sociale leven vergen. Ik had een periode dat ik dat leven on hold zette zodat ik bijna obsessief bezig kon zijn met gezond eten. Immers, als je met vrienden iets leuks gaat doen, dan kan dat niet gezond. Mijn grootste valkuil is dan ook dat ik een emotie-eter ben en geen portie controle heb. Zodra ik niet lekker in mijn vel zit ga ik eten. Door zo gezond bezig te zijn, kon ik dat voorkomen, maar ook dat was niet gezond.

Goede & gezonde balans vinden

Dit jaar stond dan ook voor mij in het teken van een goede en gezonde balans vinden. Dat gaat heel vaak goed. Ik eet erg gezond en tegelijkertijd eet ik ook graag taart en chocolade. Vooral op het werk want daar word gigantisch vaak getrakteerd ;). En dat is okee zolang ik mezelf er maar goed bij voel en die balans houdt.

Niet te obsessief

Ik blijf wel een emotie-eter en ik heb een paar weken achter de rug die niet zo lekker gingen. That’s life en ik weet zeker dat jij je daarin herkent. Ik kan je vertellen: geef jezelf eraan over. Geef toe dat je niet lekker in je vel zit en troost jezelf even met comfort food. Om vervolgens keihard weer te werken aan het herstellen van je problemen en je gezonde leefstijl. 

3-jaar-happy-en-healthy

Vallen en opstaan

Het leven gaat om vallen en opstaan en balans. Al die facetten heb ik meegemaakt in mijn journey naar een gezonde leefstijl. En misschien wel de belangrijkste factor: geef het tijd. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Misschien heeft deze blog een negatieve ondertoon, maar ik wil realistisch zijn. Ik weet namelijk als geen ander hoe moeilijk afvallen kan zijn en wil je graag een spiegel voorhouden. En niet die social media plaatjes van fitgirls en waarin het lijkt alsof iedereen een perfect leven heeft en waarin alles perfect is.

Mijn fitness journey: mijn progressie

Ik ben supertrots op waar ik nu ben en wat ik heb bereikt. Met bloed, zweet en tranen kan ik eindelijk zeggen dat ik blij ben met mijzelf en die persoon die ik ben geworden. Er is op sommige vlakken nog steeds werk aan de winkel. Maar hee: dat kost tijd ;). Ik wil komend jaar blijven werken aan balans houden in de emotie-eter in mij en ik zou mijn buik graag iets getoneder willen zien.

Jij kan het ook!

En ik weet zeker: als ik dit kan, dan kan jij dit zeker. Gooi er een dosis aan dedication in, geef jezelf een mooi doel en houd altijd in je achterhoofd voor wie je dit doet: namelijk jezelf! Ik kan niet geloven dat ik alweer 3 jaar lekker gezond bezig ben en ik gun jou zo hetzelfde. Ik hoop dat ik je met mijn verhaal en mijn progressie geïnspireerd heb en dat je ook nog veel inspiratie kunt halen uit mijn andere blogs.

Ben jij ook bezig met jouw fit journey? En hoe vergaat het vallen en opstaan jou? En heb je misschien nog vragen voor mij en mijn progressie? Stel ze dan hieronder of stuur een mailtje naar info@lifetoenjoyce.nl.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Lisanne

    Ik vind het zo knap! Je bent een mooi mens én straalt! Ik wil graag mijn laatste ‘zwangerschapskilo’s’ er af, maar momenteel ken ik me er nog niet echt toe zetten… Je bent wel een inspiratiebron hoor!

    1. Miss Craftsy

      Aah dankje Lisanne! Dat is zo lief om te zeggen. En die laatste kilo’s komen nog wel. Zodra je die wil hebt gevonden, houdt niet je meer tegen. Succes meis en superbedankt voor je lieve reactie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.