24 uur in zurich 4

24 uur in Zurich, Zwitserland

Zurich is een van de populairste steden van Zwitserland om te bezoeken en ik snap wel waarom! In 24 uur in Zurich kan je al heel wat van deze stad zien en ik vertel je wat!

Een dag begint natuurlijk met een goed ontbijt. Zwitserland is een redelijk duur land, dus als je op je geld wilt letten, kan je ‘s ochtends een bezoekje brengen aan de supermarkt om verse broodjes en ander lekkers te halen als er geen ontbijt bij jouw verblijf zit. In het centrum zit een vrij grote Coop waar je alles kunt vinden wat je eethartje maar begeert. Wil je je dag heerlijk rustig opstarten met een ontbijtje buiten de deur? Probeer dan eens het schattige Kafi Dihei eens.

24 uur in zurich 8

Na een relaxte start van de dag is het tijd om wat meer van de stad te zien. Je kan er natuurlijk zelf op uit trekken, of je kan met behulp van een gids niet alleen veel zien, maar ook meer leren over een stad en de geschiedenis hiervan. Daarom houd ik zo van Free Walking Tours en als ik de kans krijg doe ik dit in elke stad die ze aanbiedt. In Zurich heb je hier volop de kans voor. The place to be? Klaarstaan op de Paradeplatz om 11:00 voor een mooie wandeling door de stad. Ook zijn er een aantal andere (gratis) tours te doen zoals een natuur tour, een historische tour en een chocolade tour.

24 uur in zurich 11

Anderhalf uur later heb jij Downtown Zurich in je zak en mogen genieten van de historie, prachtige gebouwen en uitzichten van de stad. Tijd om even bij te komen, de voetjes te laten rusten en je buikje te vullen. Typisch ‘Duits’ is natuurlijk een wurst. Vlakbij het station kan je een grill vinden waar ze heerlijke worsten maken, namelijk de Sternen Grill en iedereen is er hier lyrisch over!

24 uur in zurich 13

Wat ik zo bijzonder aan deze stad vind is dat het zo prachtig ligt aan het meer. Alleen daar al rondlopen en even relaxen op een van de vele bankjes of aan de waterkant is al heerlijk om even tot rust te komen als je de drukke stad even wilt vermijden en je buik wilt laten zakken. Heb je meer tijd en ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is het ook mogelijk om allerlei sportieve activiteiten te doen zoals wakeboarden of maak een cruise over het water.

24 uur in zurich 6

Ben je in een natuurstemming gekomen en wil je een mooi uitzicht over de stad? Dat komt mooi uit, want naast een meer, heeft Zurich ook een berg, namelijk de Uetliberg! Zo krijg je een fantastisch uitzicht over de stad, het meer en misschien wel de Alpen!

24 uur in zurich 3

Behoefte aan een afternoon pauze? Dan is Confiserie Sprüngli een must visit voor wat koffie en een gebakje. Geniet van de beroemde Zwitserse chocolade of kies wat de locals vaak aanbevelen: de Luxemburgerli, een mini-macaron.

24 uur in zurich 9

Opgepept en wel is het tijd om even wat actiefs te doen. Struin lekker rond door het oude centrum van Zurich en verras jezelf met elk straatje die je inloopt en passeert. Vooral de Lindenhof en de Hirschenplatz vind ik heel erg leuk om te bezoeken. Wat je ook kunt doen is het Trammuseum bezoeken, gratis naar het Zoologische museum gaan waar je opgestelde dieren kunt bekijken, of beleef ze in het echt in Zoo Zurich.

24 uur in zurich 7

Na zo’n volle dag is even ergens lekker eten zeker een must. Sowieso lekker eten is altijd een must, nietwaar?! Ik heb drie opties voor je: Les Halles, voor een toffe en laid-back sfeer, Metzgerhalle, een toffe bierhal met heerlijk eten of kies voor Zeughauskeller om het echte Zwitserse eten te ervaren.

24 uur in zurich 2

Wat je eigenlijk sowieso moet doen wanneer je in Zurich bent is de Observatietoren bezoeken. Het is een beetje lastig te vinden, maar als je in de Uraniastraat bij Brasserie Lipp naar binnenloopt en daar de lift pakt naar boven, zul je getrakteerd worden op een heel mooi uitzicht. Super mooi als de zon aan het ondergaan is!

24 uur in zurich 1

In de avond nog een drankje doen of uitgaan? Ik heb het zelf rustig aan gedaan, maar District 5 is een toffe buurt met de beste clubs en bars. Ga bijvoorbeeld uit in Mascotte, de oudste club van Zurich. Zoveel gedaan op een dag en tijd om je bedje in te stappen? In Zurich heb je heel veel hotels waar je een goede keuze uit kunt maken. Ik heb gekozen voor een fijn hostel in de, naar mijn mening, mooiste buurt van Zurich. Namelijk het City Backpacker Hotel Biber. Voor een hostel een heel goed hostel en een goede gastvrijheid. En dan zitten je 24 uur in Zurich er al weer op!

Have fun in Zurich! Wat ga jij 24 uur in Zurich doen?

24 uur in zurich 4 24 uur in zurich 5 24 uur in zurich 10 24 uur in zurich 12

 

 

 SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.