taipei 10

12 uur in Taipei

Wanneer je een verre eindbestemming hebt, kan het zomaar eens voorkomen dat je een overstap hebt in Taipei. Of natuurlijk op reis bent in Taiwan. Dit is wat jij kunt doen als je 12 uur in Taipei bent.

taipei 2

Taipei stad

Drukke straten en vele reclameborden met onleesbare Chinese tekens. Smalle winkels die vol gestald staan met de meest onvoorstelbare dingen en verre van opgeruimd terwijl daartussen een Taiwanees op een krukje zit met zijn telefoon in zijn handen. Te midden van al die straten vind je soms echt de meest geweldige tempels. Dat is Taipei in een notendop als je het mij vraagt. En het is er geweldig om er 12 uur door te brengen en dit is hoe:

taipei 5

Free Taipei Tour bij overstap

Als je een overstap hebt in Taipei die langer duurt dan 7 maar minder dan 24, dan mag je je aanmelden voor een gratis tour door Taipei. Ze bieden twee opties aan (een in de morgen en een in de middag) die beiden een halve dag duren en waarbij je weer terug gebracht wordt op het vliegveld. Je kan je daarvoor van tevoren aanmelden online of ter plekke je plek bevestigen op het vliegveld. Voor meer informatie over de Taipei tour kijk je hier.

taipei 11

Talloze tempels

In Taipei zijn er talloze tempels te vinden die een bezoekje waar zijn. In een van deze tempels, de Bangka Qingshui tempel, sprak een oudere man me aan die enthousiast wilde weten waar ik vandaan kwam en vervolgens met zijn hand constant gebaarde dat ik hem moest volgen en kreeg ik een geschiedenislesje van de tempel. Over het algemeen zijn deze tempels typisch Chinees. Rood, met een curvend dak en sierlijke versieringen en draken op het dak. Het doet me een beetje denken aan de pagode in de Efteling.

taipei 9

Long Shan tempel

De Long Shan tempel is de bekende en grootste tempel van Taipei. Je vindt hier honderden mensen die met een wierrookstokje bidden. Dan plaatsen ze hun handen tegen elkaar voor hun borst en buigen ze een paar keer terwijl ze voor mij iets onverstaanbaars mompelen. Ook zie je talloze tafels met offers (eten) voor de goden. Echt bijzonder om dat te zien! Ook erg mooi om wat rond te dwalen door dit tempelcomplex en zelf even ergens neer te strijden om alle indrukken te verwerken.

taipei 8

2/28 Peace Park

Het 2/28 Peace Park is ideaal om even aan de drukke, Aziatische stad te ontsnappen. Het park is erg mooi aangelegd met kleine tempels en andere kunstwerken en wie weet heb je net zoveel geluk als ik en wordt je op de achtergrond getrakteerd op mooie muziek. Ik had een artiest die panfluit speelde en bekende liedjes speelde (waaronder ook Disney haha).

taipei 6 taipei 7

Chiang Kai-shek Memorial Hall

Een grote mooie, bijgehouden vlakte met groen gras, met op de achtergrond een indrukwekkende Memorial Hall. Aan weerszijden typisch Chinese gebouwen en op de voorgrond een prachtig, spierwit boogwerk.

Confusius tempel

Wat ik de mooiste tempel van Taipei vind is de Confusius tempel. De tempel ligt ten noorden van het stadscentrum en vergt een kleine trip. Hoewel de tempel niet heel erg uniek is, want de omgeving prachtig en hing er een hele fijne sfeer. Zen werd ik ervan. Ook mocht ik deel uitmaken van een ritueel van de tempel. Twee vrouwen in klederdracht liepen achter elkaar aan terwijl de voorste een kleine gong sloeg. Daarnaast heb je een mooi aangelegd parkje met typische Chinese beelden.

taipei 1

Taipei 101

De Taipei 101 toren is een typische Chinese toren waar je ook omhoog kunt om het uitzicht te zien. Dit is alleen de moeite waard als het onbewolkt is, anders zie je alleen maar wolken. Onderin de toren heb je een heerlijk restaurant, Din Tai Fung, zitten waar je porties Chinees eten kunt bestellen zoals dumplings en wontons. Jum!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.