brisbane sign (3)

11 toffe dingen die je niet wilt missen in Brisbane

Van zwemmen in de lagoon en langs de southbank lopen tot aan in de klokkentoren klimmen van City Hall, Brisbane is een stad die je zal verrassen. Wat je er allemaal kan doen?

1. Botanical gardens

Een prachtige tuin is altijd leuk om doorheen te lopen. Prachtige rozen, bloembedden en eigenaardige bomen waarvan het lijkt alsof er aardappels in groeien. Gelegen aan de rivier is het een prima plek om te ontspannen.

brisbane river (10)

2. Cityhopper ferry

Brisbane ligt gelegen aan de Brisbane river die de stad in tweeën split. Dat maakt de stad een idyllische plek doordat je aan beide kanten van de rivier prachtige uitzichten hebt op de skyline van de stad. Er zijn bruggen waarmee je de oversteek kunt maken zoals de Storybridge, de Victoria bridge en een loopbrug, maar je kunt ook de ferry nemen. De Cityhopper ferry is gratis en een hele leuke manier om al cruisend te genieten van het uitzicht.

brisbane river (7)

3. Riverwalk

Aan de kant van het centrum heb je de riverwalk, een promenade die helemaal langs de rivier loopt. Een mooie wandeling om te voet meer te zien en waar je de locals ziet hardlopen. Bij Eagle Point heb je een ferry punt en ook een aantal restaurants en cafés zitten mocht je trek hebben of zin hebben in koffie of een drankje.

brisbane nigth

4. Southbank

Aan de andere kant van de rivier heb je Southbank. Naar mijn idee een van de leukere plekjes van de stad. Naast prachtige uitzichten op de skyline, is er hier ook veel groen te vinden en vind je er een relaxte no worries sfeer. Ook kan je er een regenwoud wandeling doen, vind je er een Nepalese tempel en Epicurious waar groente en fruit geteeld wordt.

brisbane lagoon

5. Lagoon

Ook aan Southbank vind je er een lagoon. In Brissie kan het in de zomer erg warm worden dus verkoeling opzoeken is een must. Gelukkig is er de Lagoon, een zwembad met palmbomen en strand dat er tropisch en luxe uit ziet en vraagt om een plons in het water.

brisbane sign (4)

6. Brisbane sign

Ten einde van Southbank, vlakbij de Victoria Bridge vind je de bekende Brisbane letters, een must do als je in de stad bent en een waardevolle toevoeging voor je insta feed. Gekleurde, vrolijke letters die Brisbane spellen en met de skyline op de achtergrond. Wat wil een mens nog meer?

brisbane city hall klok

7. City hall en klokkentoren

Ben je wat meer cultureel ingesteld, dan is de city hall een hele leuke om te bezoeken. Elke dag kan je een gratis tour doen in het gemeentehuis en leren over haar geschiedenis. Ik hoorde mega interessante verhalen en vond de basement verbazingwekkend interessant. Ook het auditorium is prachtig en op een dinsdag kan je hier ook gratis naar een concert gaan. Bij de City hall zit ook een klokkentoren waar je elke 15 minuten tussen 10 en 5 gratis op kunt. Loop naar binnen op de 3e etage en vraag om een ticket en geniet van het uitzicht.

brisbane powerhouse

8. New Farm en powerhouse

Om in de culturele sfeer te blijven, het Powerhouse in de wijk New Farm is ook een bezoekje waard. Denk Strijp S of Amsterdam Noord en verwacht een gebouw in industriële sfeer waar je theater en meer kunt zien. Heel leuk als je wat meer tijd hebt!

brisbane roma park (2)

9. Rosa Street Park

Nog een heel mooi aangelegd park om te bezoeken en doorheen te struinen als je de natuur wat meer wilt opzoeken. Het is er heuvelachtig wat het park net wat meer dimensie geeft en misschien is dit wel een mooier park dan de botanische tuinen.

brisbane kangaroo point (6)

10. Kangaroo Point Park

Als je op zoek bent naar een goede lookout dan is Kangaroo Point Park je beste plek. Een kleine klim omhoog en je bent er! Er zijn allemaal kleine balkonnetjes vanwaar je van het uitzicht kunt genieten.

brisbane queen mall

11. Queen street mall

In Queen Street kan je terecht voor je shopverslaving. Een gezellige winkelstraat waar je lekker doorheen kunt struinen. Verder niet heel bijzonder hoewel je er vaak wel muzikanten vindt. Ben je er op een woensdagmiddag dan kan je er zomaar aboriginals zien optreden. Sowieso vind je vaak gratis live optredens in de stad. Even googlen doet wonderen en je hebt er zo een gave en lokale ervaring bij!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.