fraser island

10x dingen doen op Fraser Island

De grootste zandbak van Australië staat ook wel bekend als Fraser Island. Behalve een hoop zand, zijn er ook een hoop andere dingen te doen en dit zijn mijn 7 tips.

fraser 4wd (10)

1. Rijden in een 4WD

De gemakkelijkste manier om jezelf voort te bewegen over een eiland vol zand is per 4WD. Deze auto’s kunnen bijna alles aan, hoewel het nog voor kan komen dat je vast komt te zitten. Bereid je voor op cruisen langs de oceaan met vele vissers en plassen waardoor je heen rijdt, maar ook land inwaarts met meer zacht zand en hobbels. It’s gonna be a bumpy road!

fraser dingo (2)

2. Dingo’s spotten

Lieve hondjes? Ze lijken enorm lief en speels, maar helaas zijn het nog steeds wilde beesten. Goed nieuws: deze schattige dingo’s zijn volop te vinden in Fraser. Open je ogen goed en wie weet spot jij een van deze wolfjes in het zand!

3. Champagne Pools

Een van de plekken waar je door zacht zand moet zijn de Champagne Pools. Op Fraser kan je niet in de zee zwemmen vanwege de bull sharks die er zwemmen. Maar in deze baai, afgeschermd door hoge rotsen kan het wel. Waarom het champagne heet vraag je? Je kan er chillen met een glas champagne in je hand, maar kom dan niet te dicht bij de rotsen, want voor je het weet slaan de hoge golven tegen de rotsen en spoelt het water schuimend de baai in. Juist, precies zoals champagne schuim. Dit was een van mijn favoriete plekken!

indian head lookout

4. Indian Head Lookout

Dit is een prachtig uitkijkpunt dat je de kans geeft om de oceaan over te kijken en wildlife te spotten. Van dolfijnen en schildpadden tot aan walvissen en haaien. Via rotsen en een pad klim je je weg omhoog naar de klif waar je gerust een aantal uur kunt zitten genieten.

fraser island walvis

5. Walvis spotten

In het verlengde hiervan is Fraser van mei tot en met september een goede plek om walvissen te spotten als je langs de kust rijdt. Vaak zijn ze erg dichtbij de kust en met een beetje geluk zie je ze ademhalen of uit het water springen. Ik had het geluk dat ik een walvis heel dichtbij de kust zag en die maar niet onder water ging. We zagen een grijze vin en dachten dat het een haai was maar uiteindelijk kwamen we erachter dat het om een baby walvis ging. Hoe lief?!

fraser lake wabby

6. Lake Wabby

Op Fraser vind je ook een aantal meren. Een hiervan is Lake Wabby. Dit meer kan je bezoeken na een wandeling van ongeveer 45 minuten. Het bijzondere aan dit meer is dat het elk jaar steeds kleiner wordt en dan je een hele steile rand hebt die je naar het meer brengt. Stel je voor dat dit vroeger allemaal meer was!

fraser shipwreck (13)

7. Schipswrak

Op het strand vind je een heel oud schipswrak dat tijdens een storm aangespoeld is op Fraser. Tijdens de oorlog is het gebruikt als oefeningplek waardoor nu slecht 1/4 van het wrak over is. Het was dan ook echt een heel groot schip en het meest gefotografeerde wrak ooit! Het is dan ook zeer fotogeniek en een Titanic pose is ook niet verkeerd hier!

zandboarden

8. Zandboarden

Het leuke van een zandbak is dat je natuurlijk hier ook kunt zandboarden. Zoek daarom een zandheuvel op, pak er een boogie board bij, houd je goed vast en glijden maar!

fraser sunrise (3)

9. Zonsopgang

Het leuke van zo dichtbij het water zijn is de zon zien opkomen. Wat een fijn gevoel is het om eerst de prachtige oranjeroze kleuren te zien en daarna de zon boven het water te zien oppoppen. Goedemorgen!

fraser lake mckenzie (10)

10. Lake McKenzie

Safe the best for last! Niet alleen qua hotspot op het eiland, ook qua bumpy road, want het is nog een uitdaging om naar het meer te komen. Maar het is het waard. Zodra je het strand van Lake McKenzie opkomt word je omringd door prachtige natuur. Helderblauw, bijna fluoriserend water dat afsteekt tegen het fijne, witte zand en lange, evergreen bomen in de verte. Een uitzicht als op een ansichtkaart!

Je kan prima een auto huren en zelf de oversteek maken naar het eiland voor een dagtrip of een accommodatie boeken. Ook is het mogelijk om een 3 daagse trip te maken met 2 overnachtingen op een camping of hostel. Ik heb mijn tour gedaan met Pippies dat ik je zeker kan aanraden.

Heb jij Fraser bezocht en wat was jouw favoriete plek? En als je er nog niet geweest bent, gaat Fraser Island nu op je bucketlist?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.