queenstown ben lomond track (10)

10x dingen die je wilt doen in Queenstown

De stad voor adrenalinejunkies, dat is waar Queenstown om bekend staat. Naast dat je er van alles kan doen van bungeejumpen tot aan raften, biedt de Nieuw Zeelandse Queenstown veel meer dan dat. Dit zijn de 10 dingen die je wilt doen hier!

queenstown hill (6)

1. Beklim Queenstown Hill

Queenstown Hill is een heuvel, maar het is wel een hele beklimming om er te komen of misschien lag het aan het feit dat ik al zoveel gehiked en trappen had gelopen dat ik ze bijna niet meer kon zien. Either way, of je benen nu meegeven of niet, Queenstown Hill is de klim waard! In ongeveer een uur ben je boven, zijn je benen meteen getraind en is dit een leuke activiteit om te doen als je een ochtend of een middag de tijd hebt. Als je boven bent, is er een Basket of Dreams wat er naar mijn mening uit ziet als een vogelnest en leuke foto’s oplevert met een prachtig uitzicht op de achtergrond. Als je echter naar rechts loopt, kan je nog een iets hogere heuvel op vanwaar je echt een fenomenaal uitzicht krijgt!

queenstown hill basket of dreams (5)

2. Ontdek je inner adrenaline junkie

En natuurlijk kan je Queenstown niet verlaten zonder een van de adrenaline dingen te doen. Zo kan je op heel veel verschillende plekken en op verschillende hoogtes bungy jumpen, je kan op een wervelende rivier in een jet boat zitten, over een vallei ziplinen of juist midden in het bos en uiteraard kan je er skydiven en paragliden. Wat je ook wilt doen, in Queenstown kan het.

skyline queenstown (6)

3. Hike de Tiki Trail

Een andere berg die je zeker wilt beklimmen als je in Queenstown bent is Bob’s Peak. Als je geen wandelaar bent, kan je ook de gondola naar boven nemen en rustig genieten van de stad die je steeds meer onder je laat. Up for a hike? Trek dan je wandelschoenen aan en hike de Tiki Trail, een track die begint links van het startpunt van de gondola. Door het bos en over echte bospaadjes klim je in iets meer dan een uur naar boven. Het is een avontuurlijke track waarbij je wandelt tussen hoge bomen en als je hoger bent gehiked, hoor je ook gillende mensen die van de ziplines afgaan.

queenstown ben lomond track (2)

4. Ontdek de Ben Lomond Trail

En als je dan toch op Bob’s Peak bent, neem dan ook de tijd om de Ben Lomond Trail te bewandelen of in elk geval een deel ervan. De Ben Lomond Trail is een track die zeker 8 uur duurt, maar het is ook mogelijk om er een deel van te bewandelen en later via de One Mile Creek weer terug naar beneden te wandelen. Het mooie hiervan is dat je nu boven de boomgrens wandelt wat voor fenomenale uitzichten zorgt. Je ziet deze foto hierboven en je wordt er gewoon flabbergasted stil van. Wij hadden gewoon geen woorden voor hoe prachtig het is. Het is zoooo mooi dat het bijna nep lijkt.

skyline queenstown (3)

5. Stap op een mountainbike

Queenstown is ook een perfecte stad om te mountainbiken. Er zijn diverse tracks die je met je fiets kunt rijden en die lekker avontuurlijk zijn en voor elk niveau. De meeste vind je bij Bob’s Peak. Leuke zijnoot: toen wij terug wandelden van de Ben Lomond Track, bleek de One Mile Creek gesloten te zijn door hevige regenval en omdat het al laat begon te worden, zijn we via een mountainbike track naar beneden gewandeld/gerend. Het is eigenlijk niet voor voetgangers en als je alle bijna skateboardachtige heuvelloops ziet, begrijp je ook wel waarom. Het is een wonder dat we niet zijn gevallen en dit past natuurlijk perfect bij deze adrenalinejunkie stad ;).

milford sound

6. Ga op dagtrip naar Milford Sound

En hoe leuk Queenstown ook is en hoeveel je er ook kunt doen, soms is een break ook even fijn. In dat geval is een dagtrip naar Milford Sound zeker een aanrader! Je kunt er met de auto heen, maar er zijn ook dagtours (en meerdaagse tours) beschikbaar. Gelegen in het Fiordland Nationaal Park, is dit de bekendste fjord van het park. Een fjord van maar liefst 16 kilometer lang met lange bergwanden en tientallen, prachtige watervallen. Niet alleen is een cruise over de fjord een leuke activiteit, het is ook mogelijk om er verschillende tracks te bewandelen en vergeet ook niet de rit naar Milford Sound toe: die is zeker net zo spectaculair!

Fiordland National Park (5)

7. Ontdek het nachtleven van Queenstown

Met meer dan 150 bars, restaurants en cafés in Queenstown, is er altijd wel een plek om een heerlijk drankje te doen of een avondje lekker te tafelen. Ga van bar naar bar, of luister goed waar het leukste feestje plaatsvindt! Sowieso is het centrum van Queenstown enorm gezellig om doorheen te lopen. Leuke boetiekjes en er heerst echt het gevoel van een bruisend skistadje.

queenstown lake wakatipu

8. Wandel langs Lake Wakatipu

Queenstown is gelegen aan het prachtige Lake Wakatipu, het 3e grootste meer van Nieuw Zeeland en afkomstig van een gletsjer. Hierdoor heeft het meer een prachtige, frisse blauwe kleur waarin je prachtige reflecties kunt zien. In de zomer kun je een sprong wagen in dit verkoelende meer, maar erlangs wandelen is ook een heerlijke bezigheid. De Maori mythe vertelt dat het meer een vorm heeft van een slapende reus in foetushouding die verbrand werd door een minnaar van een Maori meisje dat door de reus gevangen werd gehouden. Een prachtig liefdesverhaal!

fergburger

9. Eet een Fergburger

Als je door het centrum van Queenstown loopt en je ziet buiten een lange rij staan, dan is het een dikke kans dat dit een rij is voor de fameuze Fergburger. Dit schijnen de beste hamburgers te zijn van Queenstown en zo niet van Nieuw Zeeland. Ik heb er ook aan gelooft en de ervaring van het in de rij staan voor een burger is eigenlijk al een toeristische attractie op zich. Het zijn lekkere burgers, maar de hype begrijp ik toch niet zo goed. But when in Queenstown…!

queenstown hill (3)

10. Chill in de Queenstown Gardens

Op een paar minuten wandelen van het centrum van Queenstown vind je de Queenstown Gardens. Een heerlijke plek om even uit de hustle van de stad te gaan en te genieten van de prachtige natuur die je in deze tuinen vindt. Een perfecte spot voor een picknick met vrienden en familie en ook zijn er verschillende activiteiten te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van tennissen, bowlen of disc golf met 18 holes?!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.