marrakech tegeltjes

De 10 must sees in Marrakech

Marrakech is misschien wel de bekendste stad van Marokko om naartoe te gaan. Laat je betoveren door de sfeer, architectuur en een totaal andere cultuur die deze koningsstad te bieden heeft. Dit zijn mijn 10 must sees voor Marrakech.

marrakech architectuur

1. Bezoek kleurrijk Jardin Majorelle

Dit is wat mij betreft echt iets wat je niet mag overslaan. De Franse schilder Jacques Majorelle kocht ooit een stuk grond in Marrakech en bouwde daar een huis op en legde daar een mooie stuk tuin aan. Inmiddels is deze tuin in beheer van Yves Saint Laurent en open voor publiek. Deze plek is een oase van rust, koelte en sereniteit. Een toevluchtsoord als je even wat anders wilt dan de drukke souks. Eenmaal in de tuin stap je in een compleet andere wereld van prachtig aangelegde planten en bloemen en een kleurrijk huis in Marokkaanse stijl. Naast dat je hier helemaal tot rust kunt komen, is dit ook een hele Instagramwaardige plek. Er zijn zoveel mooie plekjes te vinden waar je fantastische foto’s kunt maken. Nog meer cultuur snuiven? Bezoek dan het Berbermuseum die ook in de tuin te vinden is en je kennis kunt maken met deze eeuwenoude cultuur.

marrakech palace el bahia

2. Waan je als prins(es) in het Bahia Paleis

Nog een grote toeristische attractie is het Bahia Paleis. Als je voor de typische Marokkaanse mozaïktegeltjes gaat, dan kan je hier je hart ophalen. Dit paleis is voor een gedeelte opgesteld voor het publiek en je kan hier door talloze kamers en patio’s dwalen. Uiteindelijk lijken de kamers redelijk veel op elkaar en ik werd vooral getrokken door de mooie tuinen die het paleis te bieden heeft. Zo mooi! Ook vonden we de huisschildpad, maar ik bied geen garanties dat hij nog aanwezig is als jij erheen gaat. Laat je verrassen door dit mooie paleis!

marrakech souks

3. Struin over de souks heen

Als Marrakech ergens bekend om staat, dan is het wel om haar souks. In het midden van het centrum, kan je urenlang over marktjes struinen en allerlei souvenirtjes kopen. No way dat je hier zonder iets leuks naar huis gaat. Laat je verleiden door alle mooie kleuren en geuren. 

marrakech saharatocht

4. Woestijnachtig Sahara

Ben je in Marrakech en wil je even uit de stad ontsnappen? Boek dan een woestijntocht naar de Sahara voor 2 of 3 dagen. Met een busje ga je naar de woestijn, krijg je mooie plekjes te zien en ga je via een kameel naar een tentenkamp tijdens zonsondergang en sta je voor dag en dauw op om de zonsopgang te zien. Beter wakker worden dan dat bestaat bijna niet.

marrakech kabia moskee

5. Bezoek de Koutobia moskee

Deze grote moskee in het centrum is een waar pareltje en een handige manier om de weg terug te vinden als je verdwaald bent in alle nauwe straatjes. Deze moskee staat bekend om haar prachtige architectuur en minaret. De minaret is veelvuldig gebruikt voor andere moskees. Neem hier dus vooral een kijkje en chill tussen de locals op het pleintje ervoor.

marrakech jardin majorelle

6. Thee drinken op een (dak)terras

Marokkaanse thee proeven is echt iets wat je gedaan moet hebben, vooral met munt. En dan krijg je geen Nederlandse muntthee, maar een echte (bittere) thee waar ze munt bij in doen en lots and lots and lots of sugar. En ook het inschenk proces is iets wat je echt mee gemaakt wilt hebben. Drink vooral een thee ergens op een dakterras zodat je een mooi uitzicht hebt.

marrakech palace el baari

7. De ruïnes van Palace El Baari

Voor een klein prijsje kan je de ruïnes van Palace El Baari bezoeken. An sich niet een heel bijzondere toeristische attractie, maar wel als je een mooie overview van de stad wilt. Naast het bekijken van dat wat ooit een mooi paleis was, kan je ook het terras bezoeken en heb je een prachtig uitzicht over deze typisch Marokkaanse stad.

marrakech excursies

8. Maak een excursie

Marrakech is ook een mooie basis voor verschillende excursies. Zo kan je naar het Atlasgebergte en kan je verschillende tochten maken buiten de stad om. Je zult je in elk geval niet snel vervelen in dit gebied van Marokko!

marrakech el fnaa

9. De Ben Youssef moskee

Helaas had ik er geen tijd meer voor, maar deze moskee/school is vanwege haar typisch Marokkaanse architectuur een ware must see. Slenter door dat wat ooit een moskee was en laat je meenemen door de Marokkaanse cultuur en geschiedenis.

10. Djaama El-Fna

Het meest bezochte plekje van Marrakech. Als je niet van drukte houdt, moet je hier vooral niet in de avond komen, want dan loop je stapvoets over dit reusachtige plein op, waar overal kraampjes en eettentjes staan. Je zult je ogen uitkijken en heerlijk kennismaken met het Marokkaanse eten zoals tajines, couscous en msemen (die laatste is echt een aanrader!). En natuurlijk kun je ook hier al je souvenirtjes kopen!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.