cairns bot gardens (3)

10 dingen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Cairns

De noordelijkste grote stad aan de oostkust van Australië en tal van dingen om te doen. Ontdek wat jij kunt doen in Cairns!

Great Barrier Reef

Bomvol prachtig koraal, honderden vissen en meer zeeleven. Het Great Barrier Reef is een must see als je een waterrat bent. Of je nu gaat duiken of snorkelen, het rif is prachtig om met je eigen ogen te zien!

great barrier reef

Night Market

Lekker keuvelen langs allerlei kraampjes met lokale producten en souvenirtjes. Als Cairns je laatste stop in Australië is, dan kun je hier naar hartenlust terecht voor prachtige souvenirtjes. En heb je honger? Deze markt is ook een hele goede optie voor wat goedkopere maaltijden. Mijn persoonlijke favoriet op deze markt is de Aziatische massage. Hier kan je voor $30 een full body oliemassage krijgen van een half uur. Een heerlijkere manier om te ontspannen bestaat er voor mij niet!

Cape Tribulation

Stel je het oudste regenwoud ter wereld voor dat kruist met de andere World Heritage Site het Great Barrier Reef en je waant je in Cape Tribulation. Een groot natuurpark dat ook bekend staat als Daintree en waar je je één voelt met de natuur en jungle. Ontdek Cape Tribulation met talloze hikes, ga ziplinen of cruise over de Daintree Rivier en spot gevaarlijke zoutwaterkrokodillen.

cape tribulation 1

Port Douglas

Port Douglas is een erg populaire vakantiebestemming onder Australiërs. Het ligt middenin het regenwoud, aan het strand genaamd Four Mile Beach (omdat je er vroeger 4 mijl voor moest wandelen om er te komen), heeft vele restaurantjes en je kan er ook duiken in het Great Barrier Reef. De relaxte sfeer van het stadje en de luxe voorzieningen die er te vinden zijn, maakt het een goede bestemming voor flashpackers.

Atherton Tablelands

Een prachtig plateau gelegen tussen de bergen op een uur rijden van Cairns. Stel je ogen bloot in de Atherton Tablelands aan glooiende grasvelden and go chasing waterfalls met een van de vele watervallen die je in dit gebied kunt vinden zoals de Josephine Falls met haar natuurlijke glijbaan en de Milla Milla Falls bekend van de Herbal Essence hair flick reclame.

atherton tablelands milla milla falls

The Esplanade

The Esplanade is de boulevard van Cairns waar je heerlijk langs kunt wandelen, fietsen of hardlopen. Ook kun je zonnebaden op het strand of als je je meer in een actieve bui bevindt, kun je er ook een workout doen. Zo zijn er gratis fitness klassen als zumba en yoga die je kunt volgen.

De Lagoon

Ook gelegen aan het strand vind je de lagoon. Omdat de oceaan te gevaarlijk is om in te zwemmen (en heel eerlijk ziet de oceaan in Cairns er ook niet heel erg uitnodigend uit), heeft de stad een lagoon aan het strand aangelegd waar je heerlijk kunt vertoeven. Dit is dus jouw plek als je terecht wilt voor een verfrissende duik in het water.

Kuranda

Kuranda is een hippiedorpje middenin het regenwoud en vooral bekend om haar markt met allerlei leuke souvenirtjes en lokale producten die je daar kunt kopen. Er hangt zeker een relaxte hippiesfeer en vanuit deze plek kan je ook talloze activiteiten doen zoals een riviercruise, koala holding, street art bewonderen, fascinerende dieren zien zoals vlinders en kangaroes of gewoon lekker eten.

Botanische Tuinen

Heb je geen tijd om het regenwoud op te zoeken of wil je gewoonweg meer te zien? Bezoek dan de botanische tuinen van Cairns waar je je voor heel even in een tropisch regenwoud bevindt. Een leuke wandeling om te doen is de Rainforest Boardwalk, waarbij je over houten planken door het regenwoud loopt. Ben je in voor een echte hike, dan kun je ook de Red en Blue arrow walks doen dat je ontzettend mooie uitzichten biedt. Ontdek het park op eigen houtje en breng ook een bezoekje aan de Tanks. Deze gastanks zijn gebouwd ten tijde van WO2 om schepen te voorzien van benzine en nu zijn omgetoverd tot een Art Gallery, verborgen tussen al het groen.

cairns tanks (2)

Musea

Ben je een cultureel typeje, dan kun je in Cairns ook een aantal musea bezoeken. Zo is er een Art Gallery waar je gratis naar binnen kan en is er het Cairns Museum waar je voor $10 naar binnen kan en in de wondere wereld van de Australische en Aboriginal geschiedenis kunt duiken.

Wat ga jij doen als jij in Cairns bent?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.