10 daagse reisroute tasmanie

10-daagse reisroute door Tasmanië

Van plan om naar Tasmanië te gaan en haar prachtige natuur en omgeving te ontdekken? Met deze 10-daagse reisroute door Tasmanië zie je alle belangrijke hoogtepunten van dit prachtige Australische eiland.
10 daagse reisroute tasmanie mount wellington

Dag 1 – Mount Wellington in Hobart

Je start je reisroute door Tasmanië avontuur in de hoofdstad Hobart. Vanuit Australië of waar je vorige bestemming ook was, is het het gemakkelijkste om naar Hobart te vliegen. Op dag 1 zie je de stad meteen van grote hoogte, namelijk vanaf Mount Wellington. Sommige hotels en hostels regelen een shuttle bus naar de top van de berg, of je kan de stadsbus 448 of 449 pakken naar Fern Tree. Vanaf hier kan je in twee uur naar de top klimmen of afdalen. Er zijn verschillende tracks die je kunt doen, maar de zig zag track leid je naar de top.

10 daagse reisroute tasmanie lake st clair

Dag 2 – Hobart naar Strahan

Huur een auto, camper of ga met een tour. Wat je ook besluit, dit is de dag van de natuurparken. Een park dat je zeker niet mag overslaan is Mount Field National Park. In dit park vind je de Russell Falls die zeker een hike waard zijn. Wil je het houden bij een eenvoudige wandeling, kies dan voor de Tall Trees hike die je in een half uurtje naar de watervallen brengt. Een andere mooie plek om te hiken is Lake St. Clair. Hier zijn vele wandelingen mogelijk en dit is een prachtige plek om te lunchen op de dock met uitzicht op het prachtige meer. Een laatste stop voor je in Strahan belandt is Donagys Hill. Hier is een prachtig uitkijkpunt midden in de natuur waar je een bent met alle toppen van de bomen.

10 daagse reisroute tasmanie montezuma falls

Dag 3 – Strahan & Montezuma Falls

Op deze dag blijf je redelijk in de buurt van Strahan. Opnieuw een dag met een waterval. Je rijdt namelijk naar de Montezuma Falls, een waterval midden in de bossen en waar vroeger een mijn bevond. Waag jezelf in deze grot, trotseer een hoge hangbrug en wandel in een uur naar de waterval. Een andere leuke stops op deze dag zijn de Henty Sanddunes waar je je in een wereld vol met prachtige zandduinen bevindt en Ocean Beach voor een prachtige strandwandeling. Vergeet ook niet om door Strahan zelf te wandelen. Vooral langs de waterkant is het heerlijk vertoeven. Tip: ga hierheen tijdens zonsondergang!

10 daagse reisroute tasmanie cradle mountain

Dag 4 – Cradle Mountain

Maak je klaar voor een hike waardige dag! Vanuit Strahan rijd je naar Cradle Mountain, de prachtigste berg van Tasmanië. Eenmaal daar kan je kiezen voor een 2 uur durende wandeling rondom Dove Lake, een meer dat aan de voet van Cradle Mountain ligt. Of wanneer je echt op bent voor een hike (zeker doen!), klim dan naar Marion’s Lookout. Het is een ware klim, maar het is het zo waard! Het duurt 1 uur tot anderhalf uur om omhoog te klimmen, maar neem vooral je tijd omdat de natuur hier zo prachtig is! En eenmaal boven kan je jezelf trakteren op een heerlijke lunch terwijl je geniet van het uitzicht. Na de klim maak je je weg naar Launceston.

10 daagse reisroute tasmanie launceston

Dag 5 – Launceston

Tijd om even te relaxen. Vandaag ga je de omgeving rondom Launceston ontdekken. Een van de dingen die je zeker niet mag overslaan is Narawntapu National Park. Hier heb je de West Head Coastal waar je heerlijk kunt wandelen, maar nog beter via een zandpad naar de kliffen kunt lopen voor een waanzinnig uitzicht en een plons in het water. Ook leuk is Green Beach en rijden langs de rivier de Tamar, waarin je je in de Tamar Valley begeeft, een van de wijnregionen van Tasmanië. Vergeet daarom ook zeker niet bij een van de wijngaarden te stoppen voor een wijnproeverij!

10 daagse reisroute tasmanie launceston gorge

Dag 6 – Launceston

Waar gisteren de omgeving aan de beurt was, geniet je nu van de stad zelf. Een hoogtepunt dat je zeker niet mag overslaan is de Cataract Gorge Reserve. Dit prachtig stukje natuur bevindt zich gewoon in de stad en hier kan je een paar prachtige wandelingen maken. Ook een wandeling door het stadscentrum mag niet ontbreken. Hoewel de stad niet veel bezienswaardigheden heeft, is het een leuke manier om de sfeer te proeven. Wandel door City Park en langs de haven.

10 daagse reisroute tasmanie bay of fires

Dag 7 – Bay of Fires

Tijd om de oostkust van Tasmanië te ontdekken. Een waar pareltje is Bay of Fires. Als het een beetje goed weer is, kun je hier de hele dag wel vertoeven. Een prachtig parelwit strand met een mooie blauwe zee. Ga voor een wandeling, een duik in het water en een picknick. Vervolgens rijd je naar Bicheno waar je overnacht vandaag. Een leuke stop voordat je de stad inkomt is East Coast Natureworld. In dit wildlife park kun je onder andere de Tasmanian Devil, kangoeroes en wombats zien. Bicheno is ook de plek waar je na zonsondergang de Little Penguins aan land kunt zien komen!

10 daagse reisroute tasmanie honeymoon bay

Dag 8 – Wineglass Bay

Je vertrekt vandaag weer uit Bicheno en maakt langzaam je weg terug naar Hobart. Leuke stops aan de oostkust is onder andere Wineglass Bay. Je begint je wandeling van ongeveer een half uur naar het uitkijkpunt op Wineglass Bay. Ben je meer in voor een stevigere hike, dan kan je afdalen naar het strand van Wineglass Bay. Dat is niet zozeer het moeilijkste van de hike, maar de weg terug met al haar trappen wel! Toch is het zeker de moeite waard om dit strand te bezoeken. Andere leuke stops zijn Honeymoon Bay en Devil’s Corner waar je wederom een wijnproeverij kunt doen. Ook zijn er verschillende dairy farms op je route waar je lokale producten en ijs kunt proeven.

10 daagse reisroute tasmanie port arthur

Dag 9 – Port Arthur

Na een overnachting in Hobart maak je vandaag een uitstapje naar Port Arthur. Op deze prachtige locatie leer je over de geschiedenis van alle gevangenen die hier opgesloten hebben gezeten. Je kan hier een tour doen over het gebied en een boottocht maken. Port Arthur ligt ook in een prachtige natuuromgeving dus het is zeker leuk om hier rond te rijden en allerlei prachtige lookouts te zien!

10 daagse reisroute tasmanie hobart

Dag 10 – Hobart

De laatste dag spendeer je in Hobart. Doe bijvoorbeeld een Free Walking Tour om zo alle hoogtepunten van de stad te zien, bezoek Salamanca Market als je hier op een zaterdag bent of breng een bezoek aan het Mona museum. Op deze dag reis je weer door naar je volgende bestemming!

Wat vind jij van deze reisroute door Tasmanië?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.